Новини


29Май2018

Автор на „Просвета“ с две престижни отличия

Десислава Кръстева, учител и автор на „Просвета“, бе удостоена от Министерството на образованието и науката (МОН) с почетното отличие „Неофит Рилски“. Наградата се присъжда за цялостна професионална работа и принос в развитието на просветното дело в България. Заедно с г-жа Кръстева бяха отличени още 22-ма преподаватели и директори от Пловдив и областта. Призовете им бяха връчени от Иванка Киркова, началник на РУО в Пловдив. Като носител на отличието Кръстева бе поканена на приема, даден от президента Румен Радев по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 Тя бе удостоена и с още едно престижно звание - „Учител на годината“. По повод 24 май Синдикатът на българските учители (СБУ) присъди наградата на 27 преподаватели като признание за техния професионализъм, отдаденост и новаторство в професията. На церемонията присъстваха министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът на София и бивш просветен министър Йорданка Фандъкова.

Десислава Кръстева е старши начален учител в СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Пловдив. Тя е един от съавторите на учебниците по български език и литература за 2. и 3. клас от поредицата „Голямото приключение“ на издателска група „Просвета“, както и на редица помагала за избираемите учебни часове. Преподава още по английски език, музика и религия, ръководи театрални групи.

Магистър е по начална училищна педагогика, начална педагогика и английски език и информационни и комуникационни технологии. Отличена е с редица награди от наши и международни научни форуми.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: