Новини


27Май2014

Атрактивни отстъпки на базара на книгата в НДК

Пролетният базар на книгата наближава с обещания за рекорден брой участници и атрактивни отстъпки, твърдят организаторите от Асоциация „Българска книга” (АБК). Традиционното книжно изложение ще се състои от 3 до 8 юни в пространствата между първи и втори етаж и на втори и трети етаж на Националния дворец на културата. То ще е отворено за посетители от 10.00 до 20.00 часа. Миналата година участниците бяха повече от 80, припомня АБК.
Както винаги, сред най-големите изложители е издателство „Просвета” - лидер в производството на учебници и учебни помагала. На неговия щанд на третия етаж в НДК ще намерите както хитови заглавия от миналогодишните две изложения (пролетно и зимно), така и съвсем нови продукти. Сред утвърдените издания са „Официален правописен речник на българския език” и „Да пишем правилно. Последни промени и чести затруднения в правописа”. „Чудна азбука” е книжка със забавни стихотворения за всяка буква от Надежда Радулова. А с електронните игри от поредицата „Маймунски приказки” децата усвояват математиката бързо и лесно, докато участват в приключенията на анимационните герои. Техните варианти за 1. и 2. клас са вече много популярни, а онези малки математици, които още не са играли на тях, ще могат да ги изпробват на щанда на издателството. Игрите за 3. до 5. клас ще са напълно готови наесен.  Много търсени са и сборниците с тестове за външно оценяване след 4. и 7. клас по новия формат, както и тренировъчните задачи на PISA и PIRLS, на които „Просвета” е ексклузивен издател за България.


Да се забавляваме и учим през лятото!


Сред новите заглавия има много изненади за най-малките. С книжките „Рисувам стъпка по стъпка” децата на 4-5 и 6-7 години ще се научат лесно да рисуват животни, растения, хора и превозни средства. Поредиците „От точка до точка” и „Математически вълшебства” развиват фината моторика на децата в тази ранна възраст, като втората ги запознава и с числата до 15 по забавен начин - чрез оцветяване.  За 6-7-годишните е и поредицата „Весели картинни загадки”, където удоволствията са разделени в две части: за младите джентълмени е книжката „Футбол”, а за дамите - „Феи и елфи”. В тях оцветяването е придружено от загадки, упражнения за подреждане на картинки и за разсъждаване, които развиват концентрацията, наблюдателността и въображението на децата.
За същата възрастова група екип под ръководството на проф. Весела Гюрова разработи системата „АБВ☺Игри”. Тя съответства изцяло на програмата на Министерството на образованието и науката за предучилищна подготовка и предизвика сериозен интерес сред учители в цялата страна, които участваха в конкурс на „Просвета” за разработване на педагогически ситуации по нея. Всички тези издания са подходящи не само за занимания в детските градини, но и за упражнения у дома под ръководството на родител.
За първокласниците прекрасен подарък са заглавията от поредицата „Четящите детективи. Рисувай с нас!”. Те са уникална комбинация от книжка за четене и книжка за рисуване, в които детето допълва илюстрациите въз основа на прочетения текст. Детективът му помага като му поставя конкретни задачи. Историите в тях „Мимо учи за магьосник” и „Принцеса Ела търси приключения” са красиви и увлекателни и стимулират творчеството на децата.
Изключително забавна е и електронната игра Letter Getter, с която децата бързо и лесно ще започнат да изучават английски език. Чрез прекрасна анимация, упражнения, разработени като състезания, и перфектен звук тя запознава децата с английската азбука, с началната лексика, доброто произношение и правилното изписване на буквите.
За по-големите „Просвета” ще покаже на базара нови тестове по руски език за външно оценяване след 7. клас, английската литература LitUps за 12. клас и седма част на системата за изучаване на немски език Prima за ниво C1. На щанда на издателството ще получите също информация за електронните му учебници по всички предмети от 1. до 7. клас. 


Нови заглавия от „Прозорец” 


На Пролетния базар на книгата издателска къща „Прозорец” ще зарадва малките си читатели с книгата „Силвър” от Андрю Моушън, която е продължение на „Острова на съкровищата” – една от най-великите приключенски истории. Корицата на българското издание е нарисувана от големия ни художник Любен Зидаров.
Сред новите заглавия на издателството са спомените на Велчо Т. Велчев „Из бурните времена на новата ни история” - първата книга от поредицата „Архив България”. Авторът е водещ журналист от началото на XX век и разкрива интересни и непознати моменти от зората на модерна България.
В поредица „Хроника” ще излезе първа част от книгата на Паул Карел „Непознатата операция "Барбароса". Руската кампания през погледа на немските войници” - най-издаваната по света германска хроника за войната на Източния фронт през 1941–1943 година.
Почитателите на Джон Конъли пак ще се срещнат с детектива Чарли Паркър в най-новия трилър на автора „Ангелите на гнева”. За летните пътешествия на сетивата препоръчваме „Мед, маслини, октопод” от Кристофър Бакън - лирично описание на гръцката кухня.
В събота,7 юни, от 13.00 до 14.00 часа Мирела Иванова ще раздава автографи на новата си книга „Всички разкази са за теб” на щанда на издателството  на 2 етаж в НДК. Всички книги на „Прозорец” ще се предлагат с 30% отстъпка.   

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: