Новини


18Яну2021

7., 8. и 12. клас на ротация в училище за втория срок

Условието е болните в страната да са под 120 души на 100 000

 


За да се запази здравето на учениците за завръщането им в училище се обмислят различни варианти. Учениците от 7, 8 и 12 клас най-вероятно ще бъдат в клас още на 4 февруари. Това съобщиха в два последователни дни образователния министър Красимир Вълчев и здравния му колега проф. Костадин Ангелов. Здравният министър поясни днес, че ако се запазят данните за заболяваемостта под 120 на 100 000 души, от 4 февруари ще разрешат на учениците от три випуска да се върнат в клас и да учат присъствено.

Ангелов бе заедно с премиера Бойко Борисов в Раковски, където посетиха ОУ "Христо Ботев" в града, ремонтирано с помощта на средства от държавата. Там Ангелов даде да се разбере, че все още се мисли дали това да са децата от 7-ми, 12-ти и 8-и или 5-ти клас. Темата щяла да се обсъжда утре на среща с просветния министър, коментира Ангелов.

"Чрез редуване ще се върнат учениците в клас - приоритетно 7, 8 и 12 клас. Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно", заяви пък образователният министър в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Учениците от 5 до 12 клас ще трябва задължително да бъдат с маски в училищата. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън, заяви той.

Завършването на срока няма да се отложи като време. Нямаше екскурзии, нямаше грипни ваканции, обясни министърът. Засега няма да се изместват и датите за матурите, добави Вълчев. Притеснението на МОН идва от големият риск идва от британския щам. Рискът остава, а от друга страна, учениците в гимназиален етап до края на януари ще са 12 седмици в режим на онлайн...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: