Новини



Проблемите в учебниците идват от съставяните от министерството програми. Каквито са програмите, такива ще се получат учебниците, тази позиция застъпи пред „Хоризонт“Никола Кицевски, директор на издателство „Просвета“.

Още

Новият министър на образованието и науката Меглена Кунева прие министерския пост от проф. Тодор Танев. Преди да я въведе в кабинета, той й целуна ръка и й поднесе букет цветя и училищен звънец, каквато е традицията.

Още

„Българският буквар. 200 години в първи клас“ на Антон Стайков и Свобода Цекова действително е бил жертва на плагиатство. Нарушения от съставителите на доклада „Да отгледаш ксенофоб – застъпническа кампания за толерантно образование“ са открити – и...

Още

Изпитите след 7. клас са първата истинска битка за бъдещето на вашето дете. В този клас националното външно оценяване (НВО) вече не изпълнява само контролна функция – някои негови части служат за кандидат-гимназиален изпит. За да се преборят за място в добра ...

Още

Издателство „Просвета” предлага над 50 помагала с атрактивна отстъпка преди националното външно оценяване след 4. и 7. клас и държавните зрелостни изпити.

Още


Открий ни в: