Новини


5Авг2020

32 училища ще обновяват кабинетите си по природни науки

32 профилирани гимназии и средни училища от 17 области са класирани за финансиране по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Подобряване условията за експериментална работа по природни науки в профилирана подготовка“. Общата стойност на проектните предложения възлиза на 1 405 964 лв. Максималната сума за проект е 53 000 лева, но има и проекти на по-ниска стойност.


Модулът от настоящата национална програма е насочен главно към обновяване на специализираното оборудване на учебни кабинети и лаборатории в съответствие с развиващите се съвременни нови технологии. Подобренията се състоят в ремонт, изграждане, реконструкция и обновяване на кабинети, включително и обзавеждането им с интерактивен дисплей, безжична научна лаборатория Labdisc, базиранa на STEM практически научни дейности, специализирани лабораторни пособия по биология, физика и химия.


Класираните училища притежават екип от учители с опит при прилагане на учебни програми за профилирана подготовка по физика, химия и биология. Те реализират партньорства с висши училища и колежи при разработване на учебни програми за профилирано образование по съответните предмети. Ремонтираните кабинети и лабораториите ще могат да се използват от училищата и за общообразователната подготовка по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и биология и здравно образование.
 

85 УЧИЛИЩА ЩЕ ОБЗАВЕДАТ СТАИ ЗА ДЕЙНОСТИ ПО ИНТЕРЕСИ

 85 училища ще получат финансиране на обща стойност 795 165. 87 лева по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Целта на програмата е да подпомогне училищата да обзаведат стаи за дейности по интереси, както и за закупуване на съвременни материали, книги и игри, стимулиращи личностното развитие на учениците...

 

Виж цялата новина тук: МОН

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: