Новини


29Окт2014

27 училища остават затворени

В 27 училища в страната е преустановен учебният процес заради влошени метеорологични и пътни условия. В редица части на страната обстановката все още е сложна. 
От Министерството на образованието съобщиха, че вчера нямало учебни занятия в 16 училища в област Габрово и 7 училища в област Ловеч. А до 30 октомври е преустановен учебният процес в едно училище в област Стара Загора. 
Заради спряно електрозахранване и водоснабдяване днес не учат децата в едно училище в област Разград, а до днес е преустановен учебният процес в едно училище в област Хасково - поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация, и в едно училище в област Габрово - поради неотложни строително-ремонтни дейности. 
Четвърти ден продължават усилията за преодоляване на последиците от падналия обилен сняг в редица части на страната, съобщиха БТА и БНР. 
Зимната обстановка в Габрово остава усложнена. Бедственото положение не е отменено. Без ток са 50 села, 6 градски квартала и отделни абонати в Габрово, тъй като клони и дървета падат от тежкия сняг и причиняват нови аварии. На територията на общината работят 28 екипа на фирма “Енерго-Про”, между които има подкрепления от Добрич, Варна и Шумен. 
17 снегопочистващи машини са чистили градските улици тази нощ, а днес 11 екипа ще продължат изрязването на клони и разчистването на паднали дървета. 
Все още е прекъснато движението на влаковете по железния път Габрово - Царева ливада заради липса на напрежение в контактната мрежа. 
Остава бедственото положение в община Бургас, но обстановката се нормализира. Комисия от областна управа описва щетите от наводнението. Те са най-сериозни в Приморско и Царево. Резултатите ще бъдат готови до ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: