Събития


17Апр2018

УЕБИНАР по обучителна програма №42: „Съвременни стратегии и методи на обучение по история и цивилизации в гимназиален етап в контекста на новия Закон за предучилищното и училищното образование“ (повторение)

Начало: 18,30 ч. Край: 19,30 ч.

Имаме удоволствието да Ви поканим на ПОВТОРЕНИЕ на уебинар (онлайн семинар) на издателство „Просвета“ на тема: „Съвременни стратегии и методи на обучение по история и цивилизации в гимназиален етап в контекста на новия Закон за предучилищното и училищното образование“ на 17.04.2018 г. в 18,30 ч.

Уебинарът е част от обучителна програма 42, която е одобрена от МОН и вписана в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. Успешното завършване на цялата програма води до получаване на 1 квалификационен кредит. Всичко за обучителните ни програми може да откриете на нашия сайт.

 

Уважаеми колеги,

По време на въвеждащия онлайн семинар ще обсъдим възможностите на новите учебни програми за 8. и 9. клас за прилагане на съвременни стратегии за активно учене. Ще ви запознаем с потенциала на новите учебници на издателството за надграждане на уменията на учениците да интерпретират разнообразни исторически източници. Ще изясним как дигитализираните бази данни на Държавна агенция „Архиви“ може да бъдат използвани от гимназистите. Ще разискваме възможностите за участие в Националния исторически конкурс и други състезания като научни ръководители на Вашите ученици. Уебинарът е първа част от програмата със същото название. По време на последващото присъствено обучение ще имате възможност да се запознаете детайлно с теоретични и практически аспекти на проблемите и да разработите образователни ресурси, които да използвате в пряката си работа. В рамките на този уебинар ще отчетем и анализираме разработките на първата група учители, участвали в присъственото обучение по програмата на 1 юли 2017 г. в София.

Очакваме Ви на 17.04.2018 г. в 18,30 ч. Регистрацията започва в 18,00 ч.

 

Лектори: доц. д-р Михаил Груев и Мария Босева

 

Бъдете с нас!

Участието е безплатно.

Може да участвате в уебинара, като използвате бутона „Вход в уебинара“ по-горе.

Входът във всеки уебинар е възможен не по-рано от 30 минути преди обявения начален час!

Споделете с приятели

« ПредишноСледващо »

Открий ни в: