Новини


31Юли2018

30% отстъпка за читалища и библиотеки

Уважаеми директори на регионални, общински и училищни библиотеки,

И тази година издателство „Просвета” Ви предлага списък на свои нови и утвърдени заглавия при атрактивни условия. Книгите от списъка може да поръчате с търговска отстъпка 30% от коричната цена, като издателството поема разходите за доставянето им.

Сред тях ще откриете „1943. Антология за деца” – неосъществен проект на Дружеството на детските писатели отпреди 75 години. Сборникът съдържа прекрасни стихотворения и разкази за деца от 67 автори, някои от които след 1944 г. са били преследвани от новия режим и не са били издавани. В антологията са поместени творби на Дора Габе, Елисавета Багряна, Яна Язова, Христина Стоянова, Вера Бояджиева-Фол, Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, Змей Горянин, Йордан Стубел, Цветан Михайлов – Струмски и др. Илюстрациите са на Вадим Лазаркевич, Илия Бешков, Георги Атанасов.

Друго ново наше заглавие е „Чрез миналото към бъдещето” – сборник от етноложки статии и студии в чест на 60-ата годишнина на проф. днк Маргарита Карамихова.

Освен това горещо Ви препоръчваме „Българският буквар. 200 години в първи клас” от Антон Стайков и Свобода Цекова – книгата, която спечели наградата „Златен лъв” за 2015 г. на Асоциация „Българска книга” и престижната международна награда A’Design 2015/2016 г., „Авангардният политик” Йезекил Дрор, „Елин Пелин” от Радосвет Коларов, „Гласове на жени в българската поезия” от Ирен Иванчева, „Историография и литература” от проф. Албена Хранова, „Петезичен картинен речник”, „Официален правописен речник на българския език. Глаголи” – съвместно издание с Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин” към БАН, „Двойственият език в медиите. Езикът на политическата коректност vs езика на омразата” от Андреана Ефтимова, „София – идеология, градоустройство и живот през социализма” от Елица Станоева.

Пълен списък на заглавията и формуляр за заявки ще намерите тук: PDF / XLS. Може да го свалите, да го попълните и да ни го изпратите на посочените по-долу адрес или имейл.

Може да поръчате при същите условия и всяко друго издание на „Просвета”, което смятате за подходящо и полезно за Вашите читатели. За целта обаче трябва да ни изпратите съставен от Вас допълнителен списък със заглавията и бройките, които са Ви необходими. Подробни данни за всички заглавия на „Просвета” ще намерите на нашите сайтове www.prosveta.bg и www.e-uchebnik.bg.

За съдействие и допълнителна информация търсете регионалните представители на „Просвета” във всички областни градове в страната, с които може да се свържете ТУК.

Заявки се приемат в централния склад на издателството:
София, бул. „Ботевградско шосе” № 234
Тел.: 02/483 00 96, 02/818 20 49
Факс: 02/945 61 84
Мобилен: 0884 110 414
Имейл: realizacia@prosveta.bg

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: