Новини


17Юни2019

30% отстъпка за читалища и библиотеки

Уважаеми директори на регионални, общински и училищни библиотеки,

Издателска група „Просвета” Ви предлага списък на свои нови и утвърдени заглавия при атрактивни условия. Книгите от списъка може да поръчате с търговска отстъпка 30% от коричната цена, като издателството поема разходите за доставянето им.

Сред тях ще откриете най-новото ни издание „Български синонимен и антонимен речник с фразеологизми” (автор: Ани Нанова). Речникът отразява възможно най-пълно езиковото богатство на българския език със съдържащите се в него над 30 000 думи със 100 000 синонимни значения, 6000 антоними и 4000 фразеологизъма.

Друго ново заглавие е книгата „Културни сцени на политическото” на проф. Ивайло Дичев, в която авторът поставя акцент върху възлови проблеми от настоящетоq като разпадането на публичното пространство, медийната харизма на популистите, замяната на принудата с пазара на внимание.

Освен това Ви препоръчваме „Моята България. Кратка история за млади читатели”. Книгата обхваща историята на България от праисторията до съвременността и в нея наред с общоизвестните са включени и по-малко познати факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя.

В списъка с предложения ще откриете и две книги на „Просвета”, отличени с престижната награда „Златен лъв”. Сборникът  „1943. Антология за деца” спечели голямата награда на Асоциация „Българска книга” през 2018 г. за цялостен издателски проект. Той съдържа прекрасни стихотворения и разкази за деца от 67 автори, някои от които след 1944 г. са били преследвани от новия режим и не са били издавани. В антологията са поместени творби на Дора Габе, Елисавета Багряна, Яна Язова, Христина Стоянова, Вера Бояджиева-Фол, Ангел Каралийчев и др.

„Българският буквар. 200 години в първи клас” от Антон Стайков и Свобода Цекова спечели наградата „Златен лъв” за 2015 г., както и престижната международна награда A’Design 2015/2016 г.

Препоръчваме Ви също „Великите сили, България и Балканската война в секретните документи на британската дипломация 1910 – 1913 г.” (автор: Филип С. Филипов) – уникална по рода си история в документи на британското външно министерство, представени за първи път на български език, както и заглавията „Романи – семиотични прочити. Умберто Еко, маркиз Дьо Сад, Владимир Набоков, Юлия Кръстева, Конан Дойл и други...” на проф. Ивайло Знеполски, новата книга на Росица Чернокожева – „Българската литература за деца – психоаналитични и психодраматични прочити. 90-те години на на ХІХ век – 40-те години на ХХ век”, както и „Петезичен картинен речник”, „Официален правописен речник на българския език” и  „Официален правописен речник на българския език. Глаголи” – съвместни издания с Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин” към БАН.

Пълен списък на заглавията и формуляр за заявки ще намерите тук: PDF / XLS. (За да научите повече за отделните издания, трябва да кликнете върху самото заглавие от таблицата).

Можете да свалите списъка с книги, да го попълните и да ни го изпратите на посочените по-долу адрес или имейл.

Може да поръчате при същите условия и всяко друго издание на „Просвета”, което смятате за подходящо и полезно за Вашите читатели. За целта обаче трябва да ни изпратите съставен от Вас допълнителен списък със заглавията и бройките, които са Ви необходими. Подробни данни за всички заглавия на „Просвета” ще намерите на нашите сайтове www.prosveta.bg  и www.e-uchebnik.bg.

За съдействие и допълнителна информация търсете регионалните представители на „Просвета” във всички областни градове в страната, с които може да се свържете ТУК.

Заявки се приемат в централния склад на издателството:
София, бул. „Ботевградско шосе” № 234
Тел.: 02/483 00 96, 02/818 20 49
Факс: 02/945 61 84
Мобилен: 0884 110 414
Имейл: realizacia@prosveta.bg

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: