НовиниОт следващата учебна година иновациите в училищата вероятно ще бъдат подкрепени и финансово. Учебните заведения ще получават грантове, за да реализират експерименталните си проекти, а след 3-5 г. прилагане на иновацията ще имат право да я въведат и другите учебни заведения...

Още

- Според индекс на Световната банка 2.5 години от времето за придобиване на средно образование са изгубени за българските ученици заради неефективност на системата.

- За 2019 г. освен повече пари, основно за учителските заплати, е трудно да се видят други поводи...

Още

“Следващата година за първи път средната учителска заплата ще надвиши средната за страната от, може би, над две десетилетия“, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в интервю за предаването “Неделя 150“ на БНР. И поясни дали вече има...

Още

Децата от детските градини и учениците възприемат библиотеките като местата, където да получат първите си уроци по програмиране, ще могат да работят с 3D принтери, ще разберат какво е анализ на данни, за тях те вече са само хранилища за книги. Това заяви..

Още

Романът "Под игото" на Иван Вазов оглавява класацията "10-те най-четени български книги", проведена сред учениците от гр. Пловдив. За творбата са гласували общо 849 ученици от 5 до 12 клас.

Още


Открий ни в: