История за коронавируса


БЕЗПЛАТНА КНИЖКА ЗА ДЕЦА


Автор:
 Франческа Дал’Ара, Илюстрации: Джада Негри

С „История за коронавируса” се обръщаме към едни специални герои – нашите деца. Книгата, която разгръщате, ще бъде ваш помощник в разговорите за коронавируса и ще отговори на важните въпроси, които вълнуват най-малките.

Диалогът между Маги и майка ѝ ни подсказва как да обясним случващото се по спокоен и разбираем начин, но и без заобикалки. Това не е страшна история, с която да сплашим непослушното дете; тъкмо напротив – текстът в тази книга гарантирано прогонва кошмарите.

Истинската сила на „История за коронавируса” се корени в способността ѝ да сближи родителите с децата и да ни припомни, че всички ние сме герои, стига да сме заедно и да се осмелим да говорим за страховете си.   

 

   

 

 


Авторът:

Франческа Дал’Ара е психолог и терапевт по професия.
Работи за Научния институт за проучване, хоспитализация
и здравни грижи към „Поликлинико ди Милано” от 2005 г. насам, в звеното за детска и юношеска невропсихиатрия за деца с множество увреждания и редки болести.


Илюстраторът:

Джада Негри се дипломира като психолог и терапевт, а по-късно е напълно пленена от картинния свят,
по-точно от илюстрацията и фотографията. От 2009 г. насам работи съвместно с национални и международни издатели. Работата є включва илюстрации към детски книги, илюстрации в списания и изработка на канцеларски материали. С творбите си участва и в различни изложби. Джада преподава илюстрация в Европейския институт по дизайн в Милано.

 

 

Споделете с приятели


Открий ни в: