Новини


13Яну2017

Учители: Възхитени сме от учебниците и уебинарите на „Просвета”

„Поздравявам ви за новите учебници и за уебинарите. Следя ги, редовно участвам в тях и съм много доволна. Има огромна полза, защото така научаваме много и имаме възможност да чуем авторите и техните идеи.“ Това сподели г-жа Виолета Камова – начален учител в 39 СУ „Петър Динеков“ в София. Тя се оказа щастливият участник в безплатния онлайн семинар на издателство „Просвета“ на тема „Малкият ученик в чудния свят на изобразителното изкуство”. Името ѝ бе изтеглено на случаен принцип измежду над 250 участници във виртуалната среща. Г-жа Камова получи луксозното издание „Българският буквар. 200 години в първи клас“, спечелило голямата награда „Златен лъв“ на Асоциация „Българска книга“.

„Петезичен картинен речник“ - международен бестселър, издаден в многомилионен тираж в 26 страни, спечели госпожа Елена Карапейкова от Ивайловград. Тя се включи в уебинара „Под дъгата се учи по-лесно, или как да успеем с учебника по френски език за 5. клас „Arc-en-ciel“.

„Възхитена съм. Открай време работя с учебниците и други образователни материали на „Просвета“. Преподавала съм по френски език, а сега по английски език. Учебниците са достъпни, разбираеми. Ползвам също така тестове, табла, всякакви занимателни игри, които сте разработили за чуждоезиковото обучение“, каза г-жа Карапейкова. Тя е учител в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Белополци, община Ивайловград.

Стефан Дошков спечели специална награда от уебинара „Практически подходи към изобразителната дейност на учениците в 5-ти клас“. Той ще получи книгата „Рисуването"от Александър Станев.
Уважаеми учители, не пропускайте и останалите безплатни уебинари на „Просвета“ през януари. Темите са свързани с новите проекти на учебници за 1. и 5. клас. По време на виртуалните ни срещи ще имате възможност да чуете от авторите кое е новото в новите учебници, а също и да зададете своите въпроси към тях. Издателството ще дава по една специална награда във всеки онлайн семинар. На сайта www.prosveta.bg, както и във фейсбук страницата ни може да видите темите, датите и началните часове (може да ги видите и на следния линк: http://www.prosveta.bg/sabitia).

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: