Новини


17Юли2017

Резултати от Националния учителски конкурс „Левски в моя клас“

Скъпи приятели!

Приключи Националният учителски конкурс „Левски в моя клас“ на издателска група „Просвета“. Литературното състезание бе посветено на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата – една забележителна личност, отдадена на идеята за „чиста и свята република“, която, както е видно и от вашите работи, продължава и днес да вдъхновява и да възпитава в родолюбие.

Благодарим на десетките учители  от цялата страна, които  изпратиха свои авторски текстове – разкази, есета, стихотворения. Някои  участваха с по няколко творби. Радваме се, че темата ви докосна толкова силно и без колебание се включихте в нашата инициатива, за да почетем заедно и по запомнящ се начин делото на великия българин. Сигурни сме, че това преклонение към Левски успявате да предадете и на вашите ученици.

Интересът към конкурса беше голям, а материалите – много добри, което направи избора ни изключително труден.  Комисия в състав Надежда Янакиева, Любов Шишкова и Весела Михайлова – редактори по български език и литература в „Просвета“, определи победителите:

Първа награда – 200 лв.

„Един първокласник пита“ (разказ)

Автор:  Румяна Иванчева, учител в 74 СУ „Гоце Делчев“, град София


 

Втора награда – 150 лв.

„Левски в моя клас“ (есе)

Автор: Десислава Цанкова, учител в Спортно училище „Никола Симов“, град Търговище


Трета награда – 100 лв.

„Както никой преди“ (стихотворение)

Автор: Маргарита Дочева, учител в СУ „Георги Бенковски“, град Тетевен


Конкурсните работи на победителите може да прочетете като кликнете с мишката върху произведението. Те ще бъдат публикувани и във фейсбук страницата на „Просвета“.

 

Журито отличи и следните участници, които ще получат грамоти:

Юлия Чорапинова, Галина Яхова, Павлинка Церовска, Елка Стоилова, Соня Хараламбева, Мирослава Гуйгова, Калина Калинова, Елена Карапейкова, Цветанка Недева, Десислава Тодорова, Зинаида Василева.


Всички те ще получат наградите си до края на м. юли 2017 г.

Честито!

Уважаеми учители, не пропускайте да се включите и в следващите литературни конкурси на „Просвета“! Следете редовно за новини нашия сайт www.prosveta.bg

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: