Новини


5Апр2019

Първокласници обзаведоха къща в час по английски език. Вижте как

Вдъхновени от уроците в учебника по английски език за I клас Hello! New Edition, учители, родители и ученици създадоха своеобразна творческа работилничка в класната стая.

С много ентусиазъм и истинска магия първокласници обзаведоха къщичка за любимия си герой от страниците на учебника – симпатичния хамелеон Мистър Рейнбоу.

Ето какво ни написа г-жа Мариана Златкова, начален учител в 141 ОУ „Народни будители“, София.

 

ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА

„Да обзаведем къщата на Мистър Рейнбоу“

Чудесно! Но кой всъщност е Мистър Рейнбоу?

Симпатичният хамелеон Мистър Рейнбоу е главен герой в учебника по английски език за I клас Hello! New Edition на издателство „Просвета“.

Мис Феъри, Мегън и Саймън, другите герои в училището за магии, направиха подарък на Мистър Рейнбоу за неговия рожден ден. Но къщата, която му подариха те, е празна. Това накара учениците от Iа клас да направят работилничка, в която с помощта на истинска творческа магия да изработят мебели за дома на Мистър Рейнбоу. Децата поканиха своите родители и приятели, за да творят заедно. Резултатът е налице – къщичката, изработена от Любо, ученик от VI клас, е напълно обзаведена. Дори Мистър Рейнбоу получи още един дом.

В творческата работилничка участие взеха учениците от Iа клас, членове на техните семейства и приятели, както и ученици от VIа клас.

С благодарност към всички, които с радост приеха идеята и отделиха от своето време за създаването на една истинска магия – творческо сътрудничество между деца, родители и приятели.

„Моето мнение като учител, работещ с  този учебник, е, че наистина предизвиква интерес у децата и часовете ни се превръщат в едно забавление с героите и техните истории“, казва г-жа Златкова.

 

Системата HELLO! New Edition на издателска група „Просвета“ е създадена от българи за българи с фокус върху типичните трудности при усвояването на английския език от българските ученици. Това е голямото ѝ предимство пред всички чужди системи, ползвани у нас.

Комплектите за всеки клас включват учебник, тетрадка, книга за учителя и аудиодискове със записи на всички упражнения, диалози и песни за слушане, чиито текстове са в учебника.

Електронните учебници HELLO! и за трите класа са обогатени с разнообразни ресурси: видеоклипове, звукозаписи, анимирани задачи, галерии от снимки и др.

За повече информация и поръчки посетете www.e-uchebnik.bg.

 

Очаквайте скоро HELLO! New Edition и за IV клас!

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: