Новини


26Ное2015

„Просвета“ с благодарствена грамота от СУ „Св. Кл. Охридски“

Издателство „Просвета“ получи благодарствена грамота от новия декан на Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – проф. д-р Мадлен Данова. Церемонията по връчване се проведе на Патронния празник на Университета на 25.11.2015 г.

Грамоти получиха представители на различни посолства, институти, фондации за помощта, която са оказали през изминалата година за подобряване на работата на факултета по класически и нови филологии.

На събитието присъстваха ректорът на СУ проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Факултета по класически и нови филологии проф. д-р Мадлен Данова, представители на посолства и институции, преподаватели и студенти.

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков изрази задоволството си, че участва в церемонията, защото на едно място са събрани хората, институциите, които най-много са помогнали на Софийския университет и на Факултета по класически и нови филологии.

Деканът на Факултета по класически и нови филологии приветства присъстващите и изрази своята благодарност към хората и институциите, които подкрепят факултета в изучаването на културите и езиците на повече от 30 страни в света. Проф. Данова добави още, че Факултетът по класически и нови филологии в СУ е единственото място в България, където се изучават някои от тези езици и култури, като амбицията е да се разшири обхвата на предлаганите специалности и програми.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: