Новини


22Яну2019

По данни от матурите: Най-образованите общини са в Смолянско

Макар до матурите по български език и литаратура все още да има няколко месеца, вечният разговор за липсата на достатъчно добро образование в България винаги е актуален, макар и не чак толкова във фокуса на общественото внимание.

Каква точно обаче е картината в детайли – оказва се, че има много интересни резултати, според представителна извадка, направена от Института за пазарна икономика (ИПИ) по данни на от портала opendata.government.bg (ГРАФИКА). Няма община, в която да има средна оценка над 5.00, но най-високият резултат не е в нито една голяма община. Номер едно за 2018 година е община Златоград – със средна оценка много добър 4,76.

Всъщност, в Смолянска област е пълно с общини с добри резултати. Втората най-добра община също е там – Баните, с 4,72. Рудозем е номер три – 4,65. Първата голяма община по успех е Благоевград – 4,61, а София е след нея, с 4,60. Изключително интересен факт е, че за община Марица няма информация какъв е успехът. Това е общината, в която се намира прочулото се в цяла България село Войводиново – заради пребития командос. Освен Марица, в България има още доста места, за които липсват данни. Съседната община Родопи е едно от тях. Няма данни и за друга знакова община – Болярово, която се прочу заради кризата с чумата по овцете и козите. Няма данни и за Добрич-област т.е. извън града. Има и няколко общини във Видинско, за които също липсват данни – Грамада, Макреш, Бойница, Чупрене, Чипровци. Съгласно заключението, спрямо 2017 година през...

 

Виж цялата новина тук: actualno.com

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: