Новини


24Юли2014

Морското училище вече обучава IT специалисти

Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” ще обучава IT специалисти от тази година, съобщи началникът на университета кап. I ранг Боян Медникаров.

Приемът за учебната 2014 г. е приключил преди седмица, а интересът към новата специалност “Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия” е бил голям, допълни Медникаров. “Информационните технологии на практика са във всички сфери на морския бизнес и ние трябваше да отговорим на търсенето на пазара на квалифицирани кадри. Подготовката на студентите е широкопрофилна, което означава, че завършилите ще могат да се реализират, като IT специалисти и извън морския сектор”, аргументира се шефът на Морското училище.

Специализираната подготовка е насочена основно към системно администриране и телекомуникации, включително компютърни мрежи. Съдържанието на голяма част от преподаваните дисциплини е съобразено с курсовете от академичните програми на Cisco Networking Academy и Microsoft IT Academy. По този начин се дава възможност на обучаемите за придобиване на международно признати сертификати в областта на информационните технологии. За целта във ВВМУ функционират сертификационни центрове на Pearson VUE и Prometric.

В момента във ВВМУ се обучават 2600 студенти и 110 курсанти за нуждите на Военноморските сили на България. В Морското училище учат и десетки чуждестранни студенти, като най-много са ...

Виж цялата новина тук: Труд

Автор: Пламен Енев

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: