Новини


22Дек2014

Министърът на образованието: Да не се боим от свободата на избор

По кой учебник ще преподават е решение на самите български учители, заяви днес министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев и призова гилдията да не се бои от свободата си в правото на избор. От много възможности учителите трябва да изберат кой ще бъде „учебникът“ каза още проф. Танев и допълни, че в съвременния глобализиращ се свят налагането на ограничения за броя на учебниците до един единствен създава предпоставки за връщане към историческите периоди от управлението на цар Фердинанд и Тодор Живков.

Министърът подчерта, че си поставя за цел МОН да съдейства по най-добрия начин при обсъжданията с цел постигането на съгласие за реализирането на нов закон за училищното образование, който да има свой хоризонт от най-малко десетгодишен период.  Окончателните решения са в ръцете на народните представители, напомни проф.Танев.

Министърът на образованието и науката беше гост днес на тържеството на 134-то СОУ „Димчо Дебелянов“ в столицата. Проф. Танев присъства на отбелязване на традиционния еврейски празник Ханука, който се чества ежегодно по това време на годината. Празникът напомня за хилядолетната борба за духовно оцеляване срещу опитите за асимилация със сила. На тържеството присъстваха ученици и учители от столичното 134-то училище както и г-жа Саусан Хасон, втори секретар на посолството на Израел у нас, Бека Лазарова, директор на Фондация „Роналд  С.Лаудер“, Емил Кало, представител на борда на образователната фондация  World ORT.

Виж цялата новина тук: МОН

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: