Новини


9Окт2018

Милион и половина за иновативни училища

Милион и половина от държавния бюджет на МОН ще бъдат заделени следващата година за иновации в училищата. Преди това ще бъде изработен списък с най-добрите от тях, заяви просветният министър Красимир Вълчев по време на откриването на stem център във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън".

"Предвиждаме следващата година в бюджета на Министерството да отделим средства за насърчаване на иновации в училище. Няма да бъдат всички иновативни училища. Сумата няма да е много голяма, около милион и половина.", каза Вълчев. Той обясни, че в края на следващия месец ще се организира дискусия, на която ще се представи мониторинг на реализираните иновации в близо 300 училища, на която да се подберат добрите практики и подходящите. "Няма как да направим една иновация задължителна за едно училище. трябва да направим списък на добри практики и иновации, които дават резултатите. Всяко училище може да избира."

"Няма как да бъдат всички 2400 училища, 50-100. инструменти, с които да се финансират.",каза още просветния министър.

Втора английска гимназията също е със статут на иновативно училище. Техният проект е „STEM център с виртуални лаборатории за учене“.  Целта на иновацията е разширяване на обхвата на иновативните методи в училище чрез изграждане на виртуална STEM лаборатория. Днес бяха представени 4 от тях, свързани с биология, химия, физика, математика, информатика Като в тях едновременно се изучават няколко от изброените дисциплини.С иновацията се усъвършенства ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: