Новини


16Юни2014

Гимназия се прочу с отличници и гвардейци

Зрелостниците от Кърджали се оказаха национални първенци на матурите. Техният среден резултат 4.94 е най-висок в цялата страна. Следват Смолян (4.56) и Благоевград и София област с 4.51. Гимназията с преподаване на чужди езици "Христо Ботев" в Кърджали пък се оказа с трети резултат сред училищата. Неин директор е математикът Йорданка Чавдарова. Тя е завършила тази специалност в СУ "Св. Климент Охридски", има първи клас квалификация и публикувани задачи в сп. "Математика плюс" и в Годишника на Тракийския университет.
"Обадиха се колеги, родители, зрелостници, бивши възпитаници, за да ни поздравят с успеха на гимназията. Лично ми позвъни и зам.-министърът на образованието Мукаддес Налбант, чийто професионален път също е свързан с Езиковата в нашия град", разказва директорът Йорданка Чавдарова.
Тя е начело на учебното заведение вече 15 години, още толкова е преподавала математика. Голяма част от учителите са възпитаници на гимназията, която след няколко години ще чества 100-годишен юбилей. За Чавдарова успехът на "ботевци" на държавните зрелостни изпити не е изненада. Той е резултат от много усилия, труд и постоянство. "Лично държа на квалификацията на учителите. И Таня Аргирова, и Златка Стоянова, които преподаваха литература и математика на 12 клас тази година, са дългогодишни колеги с първи клас квалификация", споделя директорът. Другите учители на випуск 2014 също са с много висока квалификация, а и постоянно следят новостите по отделните дисциплини. "Практика стана целият колектив да участва в тиймбилдинг, където всеки може да сподели добър опит, независимо какво преподава", обяснява директорката. Тя посещава родителските срещи от 8 до 12 клас и се радва, когато класните стаи са пълни. "Много е важно отношението на семейството към всичко, което става в училище, а връзката ни е ежедневна. Без тази взаимна подкрепа не бихме имали успех", убедена е Йорданка Чавдарова. "Има ли проблем, не се опитваме да го неглижираме, а търсим решение. Помагат ни педагогическият съветник, ученическият съвет, родителите". Тази учебна година
с решение на педагогически съвет 137 ученици са наказани за това, че ...

Виж цялата новина тук: Стандарт

Автор: Ирина Ангелова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: