Новини


9Сеп2014

FOR REAL – истинският английски език

Всеки език се развива и източник на промените в него обикновено са младите хора - онези, които създават новите технологии и ги ползват най-много, а и контактуват най-често с чужденци.

По ред общественоисторически причини езикът на Уилям Шекспир и Оскар Уайлд се развива много бързо и учебниците за него трябва да вървят в крак с промените. Като резултат от този процес у нас се появи нова езикова система, която е уникална с това, че удовлетворява едновременно нуждите и на учениците, и на преподавателите по английски.

Нейното име - FOR REAL (истински, наистина), говори красноречиво за съдържанието ѝ. Тя ще ви научи на езика, който използват младите хора в англоговорещия свят. Системата, която издателство „Просвета” вече предлага на пазара, започва от самото начало - ниво А1 (за начинаещи), и ще ви отведе до ниво В2 (междинно) чрез интересни текстове и сюжети от живота на младежите във Великобритания. FOR REAL мотивира учениците да мислят и говорят на естествен, съвременен английски език. Специални фотоистории запознават учениците с разнообразни изразни средства, а упражненията тренират употребата на езика в реални ситуации от всекидневието. Системата е подходяща за обучение в гимназиите както за първи, така и за втори чужд език.

Първите отзиви за нея са много положителни. „Системата дава на учителя такъв богат набор от ресурси, че не се налага той сам да си ги търси. С нея могат да работят и преподаватели, които нямат много опит, защото тя им дава всичко. Часовете по английски с FOR REAL ще са интересни, ще доставят удоволствие на учениците и това ще ги мотивира бързо да вървят напред”, смята Райна Костова, учител в Първа английска езикова гимназия.

Системата има и много други предимства:

Летящ старт за Кеймбридж и Тринити

Тя предлага задълбочена подготовка за изпитите на Кеймбридж и Тринити за съответното ниво и тренира учениците да мислят на чуждия език и да се стремят към гладък и естествен изказ. Учебниците съдържат специални раздели, посветени на уменията писане и говорене по формата на изпитите, както и раздел за затвърждаването на лексиката.

Теми за България

FOR REAL съдържа текстове, които представят културата, географията, историята, традициите и обичаите на България. В тях има достатъчно информация, необходима на учениците, за да разкажат повече за себе си и страната си на чуждия език. Интересни теми за дискусии и неочаквани ситуации, в които се поставят учениците, активират и развиват умствените и емоционалните им способности и ги запознават с думи и изрази от типичната британска разговорна реч.

Уникални помагала

FOR REAL се отличава от другите системи по английски език с интерактивните си помагала.

Мултимедиен диск за ученика - с него ученикът сам избира коя област от езика да упражни или просто се забавлява с увлекателните игри и културологични тестове.

Диск за съставяне на тестове - след бърза инсталация можете да подберете материал от всички уроци и модули. След това избирате кои умения искате да се упражнят. И... тестът е готов: в два варианта и с отговори, които можете да  запаметите и принтирате.

Електронна платформа - след безплатна регистрация получавате достъп до готови тестове и допълнителни материали, с които да обогатите и затвърдите знанията по английски език.

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: