Новини


23Юли2015

Елитни гимназии търсят още ученици

Свободни места преди четвъртото финално класиране за прием след седми клас има дори в някои от елитните софийски гимназии. Това показа справката с обявените незаети места за последния етап от състезанието. 
Общо се търсят още 403 ученици. По едно свободно място, за което кандидат-гимназистите ще се борят в последния момент, има в 91-а Немска езикова гимназия и в Първа английска гимназия. Шефката на просветния столичен инспекторат Евгения Вълкова обясни пред “Монитор”, че всяка година се намирали свободни места и в най-елитните гимназии. Според нея това се дължало на 
движението на учениците 
те първо се класирали на едно място, след което се записвали  в училища към МК или в чужбина. 
Още трима бъдещи гимназисти се търсят и в Националната финансово-стопанска гимназия, а в Националната търговско-банкова гимназия незаетите места са две. Други двама кандидати пък имат шанса да станат възпитаници на 32-о СОУ. Трима ученици се търсят и в 31-о СУЧЕМ, известно още като Бас­тилията. 
В 157-а гимназия с изучаване на чужд език “Сесар Вайехо” пък има 11 незаети места. Всички свободни позиции учениците и техните родители могат да намерят на сайта на регионалния инспекторат по образование в София. 
Кандидат-гимназистите не трябва да забравят, че 
четвъртото класиране остава рисково 
ако вече са записани в някое училище, предупреди Евгения Вълкова.  В случай, че решат да се пробват да заемат някое от свободните места, вече приетите ученици трябва да изтеглят документите си от училището, в което са записани. Така те губят мястото си и кандидатстват отново в друга гимназия. В случай, че не бъдат приети обаче остават без място. Мераклиите да хванат последния влак за гимназия 
трябва да отидат в желаното от тях ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Мила Мишева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: