Новини


17Май2017

Автор на „Просвета“ – „Учител на годината“

Красимира Брайкова – един от най-харесваните автори на издателство „Просвета“, бе удостоена с отличието „Учител на годината“ на СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, гр. Пловдив.

 Наградата ѝ бе връчена за 11 май – Деня на славянските първоучители, братята Кирил и Методий. Същия ден бе отбелязана и 70-годишнината на училището. 
Г-жа Брайкова заслужи това признание заради блестящата си преподавателска работа и високите резултати през учебната 2016/2017 г.

Как се мотивират и вдъхновяват учениците, Краси показа и на изнесените през годината открити уроци пред експерти от РУО Пловдив, учители от цялата Пловдивска област и стотици студенти. Само на един от демонстрационните ѝ часове присъстваха над 50 студенти от Педагогическия факултет на Пловдивския университет. Опирайки се на електронните учебници на „Просвета“ за начален етап, пред тях тя онагледи що е то съвременно образование, и доказа, че то има почва у нас.

Брайкова стана „Учител на годината“ и заради това, че петима от първокласниците ѝ се класираха с максимален брой точки за заключителния кръг на състезанието на Сдружението на началните учители.

Красимира Брайкова е начален педагог и главен учител с 37-годишен стаж. Тя е носител на наградата на МОН „Неофит Рилски“. Заедно с Владимир Попов е автор на новия буквар на „Просвета АзБуки“ и на тетрадките към него. Съавтор е също на поредицата помагала „Езикови задачи“ (за 1., 2., 3. и 4. клас), на книжките „Къде съм аз“ и др. В дългогодишната си работа е научила на четмо и писмо стотици деца, чиято благодарност среща и до днес. 

Освен „Учител на годината“ ръководството на СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ присъди още три приза – „Ученик на годината“ (за начален етап), „Ученик на годината“ (за прогимназиален етап) и „Родител на годината“.
 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: