Новини


16Май2018

Автор на „Просвета“ стана „Учител на годината“

Цветелена Таралова, преподавател по английски език и автор на „Просвета“, бе удостоена със званието „Учител на годината“. В деня на светите братя Кирил и Методий Синдикатът на българските учители (СБУ) присъди наградата на 27 преподаватели като признание за техния професионализъм, отдаденост и новаторство в професията.

Г-жа Таралова е преподавател по английски език в 88 СУ „Димитър Попниколов“ вече повече от 20 години. Тя е съавтор в TEEN ZONE – най-новата езикова система за юноши (ниво A1-A2) на издателска група „Просвета“. Г-жа Таралова е и посланик на eTwinning – общност на европейски училища за сътрудничество, обмяна на опит и общи проекти.

От участвалите в конкурса 250 учители бяха номинирани 74. Отличия бяха връчени на 27. На церемонията участваха министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът на София и бивш просветен министър Йорданка Фандъкова. Председателят на СБУ Янка Такева посочи качествата, които трябва да притежава един учител, за да получи тази награда: иновативност, умение за работа със съвременните технологии, методически опит, успеваемост сред учениците и добро партньорство с родителите.

TEEN ZONE е нова система за неинтензивно и неразширено изучаване на английски език в три нива – A1, A2.1 и A2.2. Авторите Десислава Петкова и Цветелена Таралова са включили в нея съвременни и увлекателни материали, които мотивират учениците и улесняват учителите. Оформлението е модерно и подпомага възприемането на изучавания материал. Системата използва жив, съвременен език, който е близък на учениците и развива комуникативните им умения.

Повече за системата TEEN ZONE вижте ТУК.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: