Новини


29Юни2018

Автор на „Просвета“ стана „дигитален посланик“

Антоанета Миланова – учител и един от авторите на новия учебник по компютърно моделиране за 3. клас на „Просвета Плюс“, бе избрана за „дигитален посланик в час и клас“. Наградата – грамота и плакет, ѝ бе връчена от еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел на церемония в София Тех Парк.

Г-жа Миланова участва в национален конкурс, организиран от Дигиталната национална коалиция (ДНК), чийто председател е бившият външен министър Гергана Паси. Целта на инициативата е да издири най-активните и креативни учители в България, които работят всекидневно за повишаване на качеството на образованиетоq като се възползват от възможностите на дигиталните технологии.

В конкурса участваха 112 учители от цялата страна. За „дигитални посланици в час и клас“ бяха избрани само 12.

„Нашата мисия като дигитални посланици е да разпространяваме ползите от дигиталните технологии и тяхното приложение в училище, както и да помогнем на учителите да ги използват по-уверено в час. Дигиталните компетентности са ключови за съвременната личност. Формирането им трябва да започне още в начална училищна възраст. Затова с колегите Величка Дафчева и Вера Георгиева създадохме лек и разбираем учебник (разгледайте учебника ТУК ), с който третокласниците не само ще създадат първите си компютърни анимации, но и много ще се забавляват“, сподели г-жа Миланова. В първия етап от своята работа дигиталните посланици ще трябва да обучат 450 учители от Северозападна България как да работят по-успешно с иновативни техники и методи в класните стаи.

Г-жа Миланова и останалите победители в конкурса са поканени да посетят през януари следващата година най-голямото световно изложение за образователни технологии Bett в Лондон.

Освен автор и редактор в „Просвета“ Антоанета Миланова е начален учител в СУ „Летец Христо Топракчиев“ в Божурище.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: