Новини


30Окт2018

Антоан Георгиев – момчето от бъдещето, което твори във виртуалния свят

На 17 години Антоан Георгиев не само е открил призванието си в създаването на компютърни игри, но с разработките си е заслужил и множество награди – сред тях президентска за дебют в компютърните технологии. А напоследък посвещава времето си на т. нар. виртуален учител, над който работи заедно с приятеля си Алекс Цветанов.

Създадохме 3D аватар с помощта на психолог, за да изглежда максимално приятно за съвременния ученик – разказва ученикът от природоматематическата гимназия в Монтана. – Виртуалният асистент може да бъде питан чрез гласови команди в различни научни области – например каква е площта на България, и той да отговоря, служейки си с готова база данни. Много е важно да се подчертае, че нашият учител по никакъв начин не се стреми да замени ролята на класическия преподавател, защото физически това не е възможно. Целта ни по-скоро е да създадем възможност за надграждане на знанията, придобити в училище, но в домашна среда.

Диалектна дума на английски, описваща човек, който в полузадрямало състояние лежи на дивана и гледа телевизия, дава наименованието на друг проект на Антоан. Blumber VR изисква от потребителя да маркира обекти с определени ...

Виж цялата новина тук: БНР

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: