Новини


3Сеп2015

3559 безплатни помагала изтеглени от сайта на „Просвета“

3559 безплатни ресурса изтеглиха учители, деца и родители от електронната книжарница www.e-uchebnik.bg на издателство „Просвета“ само през август.

Най-често потребителите свалят книги за учителя, годишни разпределения за всички предмети и класове и примерни тестове. Първите два типа помагала са предназначени както за директори и преподаватели, така и за родители, които се ръководят по тях при домашната подготовка на децата си.

Тестовете пък са извадени от сборници на „Просвета“ по съответните предмети. Тях учениците ги теглят, за да се ориентират за задачите, давани на различни видове изпити. Ако искат да се подготвят отлично обаче, те трябва да си закупят съответното помагало с всички тестове.

Традиционно интересът към предлаганите от издателството безплатни ресурси е много голям и с всеки изминат ден тегленията от електронния ни магазин нарастват.

Има два начина да стигнете до ресурсите и да ги свалите. Първият е чрез сайта на „Просвета“ www.prosveta.bg, а вторият – директно на www.e-uchebnik.bg. След като влезете в е-книжарницата, трябва да си направите регистрация. Тя е безплатна и отнема секунди. После трябва да попълните формата с лична информация и да посочите в коя категория потребител попадате – директор, учител, ученик или родител. Когато извършите регистрацията успешно и потвърдите имейла си, вече ще може да теглите учебни материали в зависимост от това в коя група потребител попадате.

Издателството е едно от малкото, които предлагат учебни материали без пари в помощ на преподаватели и подрастващи. 450 са безплатните ресурси в електронната книжарница на „Просвета“. Информацията в сайта ежедневно се актуализира, качват се нови тестови задачи за ученици, примерни годишни разпределения, аудиофайлове и т.н. С тези помагала учениците могат да проверят нивото на знанията си, да видят къде са пропуските в обучението им, и съответно да преценят в кое трябва да наваксват.

От август скорост набират и продажбите на учебници и учебни помагала на хартия, които също се предлагат в електронния магазин. Те може да бъдат поръчани онлайн и доставени по куриер до домовете. 

Автор: Ваня Георгиева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: