12. клас. Проекти учебници


12. клас - Гражданско образование


ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ<br>ЗА 12. КЛАС
Предмет: Гражданско образование
Автори: Христо Тодоров, Георги Ганев, Майя Грекова, Петя Кабакчиева, Луиза Славкова, Кирил Славчев
ВИЖ PDF
на печатен
вариант
ВИЖ ДЕМО
на електронен
вариант

Учебникът за 12. клас е наследил всички достойнства на учебника за предходния клас, а именно:
• сложни научни понятия са обяснени на разбираем за учениците език;
• всяко ново понятие е ясно дефинирано и добре обозначено;
• плурализъм на гледните точки към всяко ново понятие;
• новите знания са въведени чрез актуални примери от съвременния живот, познати и понятни за учениците.
Към тях ще добавим:
• тестове за входяща и изходяща диагностика;
• тестове за текущ контрол след всеки раздел;
• уроци за обобщение след разделите и обобщителен урок върху целия материал за 11. и 12. клас.
Остава да подчертаем балансирания подход при поднасяне на новите знания в раздела „Гражданите и икономиката” и оригиналния начин за представяне на двете най-влиятелни икономически школи през последните 100 години чрез рап песни, чиито оригинални текстове са публикувани в книгата за учителя.
В уроците за практически дейности и упражнения на учителя и неговите ученици са предоставени различни интерактивни похвати, като симулации, ролеви игри, възпроизвеждащи ситуации и актуални процеси от обществено-политическия живот, които се доближават максимално до реалността.
Съдържанието на учебника не надхвърля с нищо обема от знания, заложен в учебната програма по гражданско образование за 12. клас, а очакваните резултати се постигат лесно и увлекателно чрез много и разнообразни практически задачи.
Авторите са прецизно подбран колектив от доказани професионалисти: университетски преподаватели, гимназиален учител по история и философия и представител на неправителствена организация.

Електронният учебник предоставя десетки допълнителни интерактивни упражнения и задачи.  Кратки видеофилми представят ясно и подробно основните европейски институции: Европейския парламент, Съвета на ЕС, Съда на ЕС, Европейския съд за правата на човека, Съвета на Европа. Изключително интересен е филмът за еволюцията на Европейския съвет от задушевни разговори на шепа европейски лидери край камината до днешните редовни заседания, на които се решават глобални проблеми и се чертае пътят за развитие на Стария континент. Разказите на участници в тези срещи разкриват не само пикантни подробности за взаимоотношенията между европейските лидери, но и изясняват същността на Европейския съюз, неговите цели и политики.

 

 

Споделете с приятели


Открий ни в: