1. клас. Околен свят


Учебен комплект „Голямото приключение”
 
    

„Комплектът развива ценностна система у учениците. Цялостният му дизайн е много атрактивен и подходящ за възрастта на децата”. С тази оценка авторитетно международно жури присъди на „Голямото приключение” за 1. клас награда за най-добър учебен материал в Европа.

 

 Също както и „Чуден свят”, комплектът гарантира приемственост и последователност на методиката от 1. до 4. клас с учебници и помагала от световна класа по всички предмети.

 
 

 Комплектът включва:

 Околен свят за 1. клас – печатен и електронен
 (Емилия Василева, Силвия Цветанска)

 Тетрадка по околен свят за 1. клас
 (Емилия Василева, Силвия Цветанска)

 Книга за учителя  по околен свят за 1. клас
 (Емилия Василева, Силвия Цветанска)

 
Учебен комплект „Чуден свят”
     
     

Учебният комплект „Чуден свят” следва съвременната тенденция малките ученици да се обучават по една и съща методика от 1. до 4. клас. Това гарантира приемственост и по-добра последователност при възприемането на учебния материал. Комплектът съдържа учебници и тетрадки по всички предмети от началния етап. Те са обединени от общи графични елементи и единно оформление на кориците. За улеснение на преподавателите към всеки учебник има книга за учителя и електронен учебник с много и разнообразни допълнителни интерактивни ресурси.

 

 Комплектът включва:

 Околен свят за 1. клас – печатен и електронен
 (Лиляна Найденова, Людмила Зафирова, Снежана Стоянова)

 Тетрадка по околен свят за 1. клас
 (Лиляна Найденова, Людмила Зафирова, Снежана Стоянова)

 Книга за учителя по околен свят за 1. клас
 (Лиляна Найденова, Людмила Зафирова, Снежана Стоянова)

 
 
Учебен комплект „Просвета АзБуки”
 
    
 

 Комплектът включва:

 Околен свят за 1. клас –
 печатен
(Димитрина Гетова, Диана Русимова, Наталия Качамакова) и
 електронен
(Димитрина Гетова, Диана Русимова, Наталия Качамакова, Катя Георгиева)

 Тетрадка по околен свят за 1. клас (Димитрина Гетова, Наталия Качамакова, Диана Русимова)

 Книга за учителя по околен свят за 1. клас
 (Димитрина Гетова, Наталия Качамакова, Диана Русимова)

 
Препоръчани помагала към всички учебни комплекти
 

Вълшебното ключе. Упражнения по околен свят за целодневно обучение и самоподготовка вкъщи за 1. клас
(Поли Рангелова, Катя Георгиева)

Цена: 2.90 лв.


Помагалото е преработено и допълнено според изискванията на новата учебна програма. Съдържа упражнения по всички теми. Първокласниците по забавен и достъпен начин придобиват знания за света, разбират за опасностите в него и се научават да се предпазват. Развиват се уменията им, като рисуват, дорисуват, свързват, ограждат. Учат се да мислят логически, да съобразяват и да тренират своята наблюдателност. Помагалото е подходящо за всеки етап от учебния процес, както и за самоподготовката на учениците в училище и у дома.

 
  

Табло „Нашата красива България”
(70x100)

Цена: 10.00 лв.


За всяко дете любовта към родината започва от дома, от най-скъпите на сърцето му хора, от родното селище. В училище децата започват своето „пътешествие” в миналото на страната ни, опознават българските равнини и планини и сътвореното от народа ни през вековете. Такова „пътуване” предлага новото табло „Нашата красива България” на издателство „Просвета”. Върху картата на България с красиви авторски рисунки са представени 25 знакови природни и исторически обекти – част от съкровищницата на България. Сред тях са и деветте обекта, включени в Списъка на природното и културното наследство на ЮНЕСКО. Нека таблото не остава само великолепна украса за класната стая, а се превърне в ресурс на обучението за проучвания, проекти, състезания, викторини. Чрез подходящи дейности то може да е верен помощник на учителя до края на 4. клас.

 
 

Табло „Моята родина България”
(70x100)

Цена: 10.00 лв.


Запознава децата с природни и културни забележителности на страната ни, представени върху картата. Ярките запомнящи се рисунки и снимки създават траен зрителен образ на обектите. Таблото е чудесно нагледно средство и украса на класната стая, а електронният му вариант предлага виртуално пътешествие в красиви кътчета на родината.

 
 

Табло „Дневен режим”
(70x100)

Цена: 10.00 лв.


Съчетава образователни и възпитателни функции. В процеса на забавната дидактична игра децата научават как правилно да организират своя дневен режим, като същевременно развиват своята наблюдателност и креативност. Съдържанието му е съобразено с учебните програми по роден край, математика и български език за 1. клас. Осигурява чудесна възможност за усвояване на допълнителни знания и умения и практическо приложение на учебния материал.

 
 
 
Споделете с приятели


Открий ни в: