Новини


17Дек2014

Забавачката бонус за прием в първи клас

Посещаването на кварталната забавачка може да се превърне в бонус при приема на ученици в първи клас. Все повече столични директори обмислят да въведат и този критерий при приема на децата, като той може да носи определен брой точки.
Столично училище например каза, че при тях точките вероятно ще са само две, но пък забавачката ще бъде доказателство, че детето наистина е от квартала. Честа практика е родители да се регистрират при роднини в навечерието на кандидатстването, за да получат повече точки за желаното училище. Затова и някои школа вече признават само адресна регистрация отпреди Нова година.
При други тя носи по-малко точки, ако е направена след новогодишните празници. По-рестриктивни критерии за прием ще има в 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов", което миналата година прие рекордните седем паралелки първокласници. Тази година обаче не можем да приемем толкова, каза директорът Диян Стаматов. Затова най-вероятно критериите ще бъдат утежнени, но това ще стане ясно през януари.
Тази година просветният зам.-министър Ваня Кастрева е препоръчала на училищата да започнат и приключат приема на първолаци по едно и също време, за да се спести безкрайното разтакаване на родители по школата. Поради това вече няма да има ...

Виж цялата новина тук: Стандарт

Автор: Стела Стоянова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: