Новини


20Окт2014

Възпитаници на АГ „Гео Милев” представят България по целия свят

За половинвековното си съществуване Английската гимназия „Гео Милев” в Русе е образовала и възпитала много бъдещи дипломати, юристи, журналисти, архитекти, лекари, икономисти, които днес представят България успешно по целия свят. Сред възпитаниците на училището е и министърът на културата в служебния кабинет „Близнашки” Мартин Иванов.

„Избягвам да употребявам думата „елитно” за всяко едно училище в града, но мога да кажа, че Английската гимназия в Русе е едно много добро училище, което дава отлична подготовка на учениците си и ги изгражда като личности - самостоятелни и със самочувствие, възпитани да се трудят и да знаят. Дипломата, която държат в ръцете си, отразява техните знания и затова те така успешно се реализират”, казва директорката Адриана Митова, която ръководи гимназията от 13 г. и също е неин възпитаник. Началото е поставено през 1963 г.

Тогава (1963 г.) излиза решение в страната да бъдат открити няколко училища за чуждоезиково обучение със специален статут за нуждите на българската икономика и дипломация. Русенската английска гимназия е едно от тях. Първоначално са разкрити три паралелки по 25 ученици във всяка. За 75-те места се състезават кандидати от цяла Северна България, тъй като по онова време ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: