Новини


12Май2017

Вижте верните отговори на външното оценяване по математика за 4. клас

59 401 четвъртокласници се явиха днес на национално външно оценяване (НВО) по математика. Това са 96,13% от всички деца в четвърти клас, които имат право да се явят на теста. Той започна в 10 часа и съдържаше 19 задачи с отворени и затворени отговори. Продължителността беше един учебен час, а учениците със специални образователни потребности имаха на разположение два часа. Максималният брой точки, който четвъртокласниците могат да получат е 20 т.

В понеделник (15 май 2017 г.) и във вторник (16 май 2017 г.) са другите два теста по „Човекът и природата“ и „Човекът и обществото“. Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас. С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта на резултата при балообразуването се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определи необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища – училищно, регионално и национално. 

Вариантът, който решаваха днес учениците, и ключът с верните отговори може да видите тук.

 

Виж цялата новина тук: МОН

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: