Новини


6Яну2017

Удължиха ваканцията на учениците на много места

За всички училища в област Стара Загора ваканцията се удължава до 10 януари (вторник) включително.

През последната седмица се задържа висока заболяемост с епидемични стойности от грип и остри респираторни заболявания - над 330 на 10 000 души.9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни и за децата в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Решението е взето след проведени разговори с Регионалното управление на образованието и с РЗИ.
 
Със заповед на кмета Иво Димов до 11 януари, включително, се удължава ваканцията и в Димитровград заради многото болни и усложнената зимна обстановка.Официално учениците от Община Благоевград също са в грипна ваканция до 11 януари (включително) заради обявената от днес епидемия в общината. Учениците трябва да са в клас на 12 януари.
 
От 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Пловдив и София-област.Грипната ваканция ще бъде продължена с още три дни в Монтана. Училища и детски градини ще останат със затворени врати до 11 януари, съобщи кметът Златко Живков. Последните данни от Регионалната здравна инспекция сочат увеличаване на заболяванията от грип и остри респираторни заболявания във всички възрастови групи.Удължиха ваканцията във всички учебни заведения и в област Силистра. Със заповеди на кметовете на седемте общини учебните заведения на територията на областта остават затворени до 11 януари, включително. Причината са както очакваните ниски температури, така и усложнената епидемиолагична обстановка и голям брой заболели от грип.
 
С 3 дни увеличават ваканцията и на учениците от Пазарджишка област където от днес е обявена грипна епидемия.За удължаване на ваканцията се говори и в други райони на страната.Министерството на образованието призовава кметовете да удължат ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи...
 

Виж цялата новина тук: Дарик радио

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: