Новини


6Фев2017

Учителите избраха новите учебници за 1. и 5. клас на „Просвета“

Българските учители „писаха“ отличен на всичките 39 нови учебника за 1. и 5. клас на издателска група „Просвета“.

Днес Камелия Колева, директор на дирекция „Учебници и училищна документация“ в Министерството на образованието и науката обяви резултатите от оценките на учителите. Одобрени са и печатните учебници, и техните електронни варианти.

Оценяването на учебниците бе проведено сред 43 500 учители в цялата страна, уточниха от МОН. Общият брой на оценките „приложим“ е 1 000 052.

„Просвета“ е издателството, което представи най-много проекти за нови учебници – общо 14 за 1. клас и 25 за 5. клас с марките „Просвета“, „Просвета АзБуки“ и „Просвета Плюс“.

Издателската група участва с два пълни комплекта за 1. клас – „Чуден свят“ и „Голямото приключение“, както и с преработените в съответствие с новата учебна програма буквар, читанка и околен свят на „Просвета АзБуки“.  

За 5. клас има по два или дори по три различни учебника по предмет, за да може учителят да подбере най-подходящия за своите деца.

Към всяко заглавие има книга за учителя, работни тетрадки и електронен учебник от ново, триизмерно поколение. Учебниците са дело на доказали се и талантливи автори, художници и редактори. Съдържанието е изчерпателно и напълно съответства на учебните програми, а уроците са написани на лек и разбираем език, съобразен с възрастта на децата.

Към новите учебници са разработени и допълнителни учебни помагала по новата учебна програма под формата на тетрадки, сборници, работни листове. Те вече са на пазара и може да бъдат поръчвани от учители и родители.

Всички печатни учебници са придружени и от електронни, които съдържат изключително атрактивни 3D анимации, както и допълнителни интерактивни упражнения и задачи. Те правят обучението по-интересно, с тях и малките, и по-големите се забавляват, докато учат, защото е-учебниците говорят, свирят, пеят, разказват истории чрез триизмерни възстановки и видеоклипове.

Новите учебници ще влязат в употреба от следващата учебна 2017/2018 година.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: