Новини


29Авг2016

Учителите избраха новите истории за 5. клас на „Просвета“ и „Просвета Плюс“

Учителите гласуваха „за“ новите учебници по история и цивилизации за 5. клас на „Просвета“ и „Просвета Плюс“. Днес министърът на образованието Меглена Кунева връчи заповедите за одобрение на базата на резултатите от оценката на учителите по история. Одобрени са и печатните учебници, и техните електронни варианти.

Оценяването на учебниците бе проведено в 1708 училища в цялата страна, а участвалите в процедурата учители са 1942, съобщи заместник-министърът на образованието Диян Стаматов. До 2 септември директорите трябва да направят заявка кои учебници избират за своите петокласници. Издателство „Просвета“ гарантира, че за 15 септември те ще бъдат в класните стаи.

Учебникът на „Просвета“ е дело на колектив с ръководител Теодор Леков, а на „Просвета Плюс“ – на екип начело с Екатерина Михайлова. Към всеки учебник има книга за учителя, работна тетрадка и електронен учебник от ново, триизмерно поколение.

Техни демоверсии може да видите на www.prosveta.bg  и www.e-uchebnik.bg.

Заявка за доставка на учебници училищата могат да направят по електронен път тук http://www.prosveta.bg/zayavki-za-uchebnata-2016-2017/zayavka-5-istorii

 

За повече информация ни пишете на имейл адрес prosvetaoffice@prosveta.bg.

 

П.П. Учебникът на „Просвета“ е одобрен със заповед № РД 09 – 1223/29.08.2016 г. на министъра на образованието и науката. Учебникът на „Просвета Плюс“ е одобрен със заповед № РД 09 – 1222/29.08.2016 г.

Освен двата учебника на „Просвета“ и „Просвета Плюс“ оценка „Приложим“ са получили още четири други проекта.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: