Новини


10Юни2019

Ученици: По-приятно е да си на двоен чин

Край на двойните чинове в училище. Децата вече ще учат на единични маси, а класните стаи ще бъдат обзаведени с камини. Това предвижда проект на наредба на образователното министерство, която ще влезе в сила от догодина.

Двойните чинове обаче остават в историята, защото всеки ученик трябва да разполага с лично пространство от около 2 кв. м. Класните стаи ще бъдат Г-образни, а стените между тях ще бъдат мобилни, за да могат да се премахват при нужда, съобщава БТВ.

Учениците споделят, че е по-приятно да си на двоен чин. Според тях, ако си на единиче,н си по-изолиран от останалите. За седмокласниците Иво и Албена двойният чин им дава възможност да си разделят носенето на учебници, а така раниците стават по-леки.

Според директорката на 120-то основно училище Цветанка Тонева, част от идеите за преустройство са невъзможни за реализация. Сградата е паметник на културата и трудно може да се реконструира.

В първото иновативно училище в Бургас пък вече са направили първи стъпки към съвременните промени. Там часовете започват с авторска музика, вместо със звънец.

Има зона за отдих, а всяка стая е със собствен почерк. Въпреки това, от управата на училището смятат, че...

 

Виж цялата новина тук: Novini.bg

Автор: Константин Тодоров

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: