Новини


14Мар2018

УЧЕБНИЦИТЕ ЗА 3., 7. И 9. КЛАС ВЛИЗАТ ЗА ОДОБРЕНИЕ В МОН

Новите учебници за 3., 7. и 9. клас от днес започват да влизат за одобрение в Министерството на образованието и науката. Очаква се до 23 март проекти да представят над десет издателства.

Най-много заглавия по всички предмети отново внася издателска група „Просвета“. Нейните нови учебници за 1., 2., 5., 6. и 8. клас за пръв път влязоха в училище миналата есен. Те са категорично най-предпочитаните от учителите в цялата страна. А вече имат и международно признание – поредицата „Голямото приключение“ с логото на „Просвета Плюс“ бе отличена с наградата за най-добър комплект учебници в Европа на Международния панаир на книгата във Франкфурт. На същото равнище е и „Чуден свят“ – другата поредица учебници за 1. – 4. клас на издателството.

Всички печатни учебници на „Просвета“ имат и електронен вариант, който се приема с възторг от учениците – те съдържат стотици атрактивни 3D анимации, видеоклипове, интерактивни упражнения, тестове, задачи и образователни игри. Електронните учебници са ценен помощник на учителя – пестят време и приковават вниманието на децата, помагат им лесно да разберат сложните неща. Всъщност това е най-важното, към което са се стремили всички авторски колективи на издателската група – да предадат изискваните от новите програми знания по лесен за усвояване начин, на достъпен и разбираем език.

„След като комисиите на МОН отсеят кои учебници отговарят на изискванията, идва ред на учителите да ги оценят и да ги изберат. Ние от „Просвета“ можем да гарантираме две неща – доказаното през десетилетията качество на нашите учебници и това, че за началото на новата учебна година те ще бъдат по чиновете на българските деца“, коментира главният редактор на издателството Кина Андреева.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: