Новини


1Сеп2015

Трeска за учебници

В началото на учебната година книжарниците и книжните борси оживяват. Родители и деца „жужат“, бързащи да набавят всичко необходимо – тетрадки, моливи, химикалки, бои. Учителите изготвят дълги списъци от задължителни и препоръчителни помагала, които трябва да се купят за подготовката през цялата година. Но за да направят този избор, те трябва да са наясно кои са най-актуалните и най-полезни заглавия на пазара. А и цената има значение. Своите най-нови помагала издателство „Просвета“ предлага с атрактивни отстъпки при колективни покупки.

Поредицата „Вълшебното ключе” на „Просвета” е ключът за трайно усвояване на знанията от учебните програми за целия цикъл от 1. до 4. клас. 13-те книжки в нея покриват всички учебни предмети в началния етап и са одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН). Най-новите помагала в поредицата са по човекът и обществото и човекът и природата за 3. и 4. клас.

Задачите и упражненията в книжките са достъпни, забавни и подходящо илюстрирани. Създадени са от утвърдени методици и успешни начални учители и са подходящи както за целодневно обучение, така и за самоподготовка вкъщи. Те развиват логиката и съобразителността на децата и ги стимулират да прилагат творчески усвоените знания. Новите понятия се запомнят по-лесно, защото са включени в кръстословици, ребуси, снимки или карти, упражнява се извличане на информация от схеми, таблици и диаграми или се дават творчески задачи за съставяне на собствен текст, които развиват въображението и мисленето.

Учителите може да ги използват за разнообразяване на дейностите в урока в комбинация с учебника и тетрадката. Възпитателите в занималните пък получават разнообразни, добре разработени упражнения, които гарантират високо качество на тяхната работа с малките ученици при целодневната организация на обучение.

Децата, които не ходят на занималня, успешно могат да се готвят сами у дома с „Вълшебното ключе”. Техните родители имат възможност да проследяват напредъка им чрез отговорите на всички задачи, поместени в края на книжките. Тъй като следват стриктно учебните програми, те са приложими не само към учебниците на „Просвета”, а и към всички учебници, одобрени от МОН.

Ако ученик започне да работи с поредицата от 1. клас и продължи през целия начален етап, той ще е уверен и добре подготвен за външното оценяване след 4. клас - първата важна проверка на знанията му.

Книжките от поредицата „Езикови задачи“ на „Просвета“ са сред най-продаваните помагала по български език за деца от 1. до 4. клас. С нея учениците развиват бързо и лесно знанията си за правописа, за езиковите единици, изреченията и текста. Задачите съчетават обучителния си характер със занимателни и игрови елементи. Те развиват творческото мислене на децата и въображението им. Помагат им да затвърдяват новите знания и да ги прилагат на практика. Тестовите задачи в книжките са добър вариант за проверка на знанията, а приложените отговори дават възможност на учениците за самопроверка.

 

С отстъпките на „Просвета“ 5 + 5 < 10

В началото на учебната година „Просвета“ ще предлага някои от най-новите си заглавия с атрактивни отстъпки при колективни покупки. Едно от тях е „Азбука на правилата“. Това е поредица от помагала за часа на класа от 1. до 4. клас, одобрена от Министерството на образованието и науката. За всеки клас има и книга за учителя с разнообразни идеи за преподаване и учене. По увлекателен начин и с подходящи илюстрации първокласниците учат важни правила за безопасно движение, за училищните порядки, за здравословния начин на живот, за взаимоотношенията с другите и за посрещането на големи празници. Включени са специално създадени стихотворни текстове, кратки обобщения „какво научих”, разнообразни задачи и практически дейности. Авторите на поредицата са действащи учители, водени от университетски професор, обучаващ бъдещи учители.

 „Тестове по български език и литература за външно оценяване в 4. клас. По новия формат“ е най-новото помагало на „Просвета“, предназначено да подготвя четвъртокласниците за външното оценяване по български език и литература. Изпитните варианти стриктно следват актуалния формат на МОН. С помагалото може да се работи през цялата учебната година. Критериите за оценка на диктовките са прецизно и детайлно разработени по формата на МОН и могат да се използват като коректен инструмент за измерване на знанията и уменията на учениците. Приложена е скала за превръщане на точките в оценки. Дадени са и верните отговори на всички задачи.

„Просвета“ предлага с отстъпка при колективни покупки и поредица от помагала за часовете за задължителноизбираема подготовка по български език и литература в 5., 6. и 7. клас. С тях работата е системна, качествена и ефективна, а високият успех на ученицитe е гарантиран, както в час, така и на външното оценяване след 7. клас.

За повече информация за търговските отстъпки на „Просвета“ се свържете с представителите на издателството във всички областни градове (виж www.prosveta.bg/informacionni-centrove).

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: