Новини


1Сеп2015

Тренировка в реална обстановка за новия изпит по български

Много седмокласници, техните родители и учители сигурно са притеснени от липсата на помагала, които да отразяват най-новите промени в теста след 7-и клас, въведени от образователното министерство преди два месеца. Те могат да са спокойни - най-голямото издателство за учебна литература „Просвета” реагира мълниеносно и за 15 септември първо пуска на пазара такова помагало.

То изцяло е съобразено с промените в изпита за 2016 г. Сборникът се нарича „Нови тестове по български език и литература за външно оценяване и прием след 7-и клас”. Негови автори са Б. Борисов и Р. Калайджиева.

Изпитът след 7-и клас преминава в два модула. Първият е тест с 25 задачи, а вторият - преразказ с дидактическа задача. По първия модул помагалото предлага 10 теста с новия тип задачи, които ще помогнат на учениците да затвърдят знанията си за важни правописни и правоговорни правила и като цяло да повишат граматическата си компетентност. Помагалото има и ключ с верните отговори, както и точки, с които ученикът може сам да се оцени.

По втория модул на изпита седмокласниците ...

Виж цялата новина тук: Труд

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: