Новини


10Яну2019

Технологиите помагат в клас на ученици от Първа езикова гимназия

Мнозина от нас започват и завършват деня си вперили поглед в смартфона - технологията, която позволява да общуваме и да бъдем почти навсякъде само с едно докосване на екрана. И докато все повече се говори както за ползите, така и за вредите от употребата и дори за зависимостите, които създава, смартфонът, той може да бъде много полезен за обучението в училище. 

Към новите технологии, в полза на децата, добавяме интерактивни дъски, лаптопи и мултифункционални екрани. Всичко това е част от живота на учители и ученици в Първа езикова гимназия във Варна. Според децата новите технологии са в най-голяма помощ в часовете по езиково обучение. Те обясниха, че иновативният и забавен подход ги кара да запомнят уроците по-бързо и по-лесно. 

"На учениците им е много интересно, учат и се забавляват едновременно", каза преподавателят по немски език в гимназията Станимира Мирчева. Тя използва новите технологии и методи в обучението постоянно. 

Въпреки неоспоримите ползи и бъдещето на новите технологии, заместник-директорът на Първа езикова гимназия, Ангел Митев, е категоричен: Екранът няма да измести учителя.

Чуйте повече в...

Виж цялата новина тук: БНР

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: