Новини


31Май2016

"Стандарт" и МОН раздадоха Оскари за учители

Двама преподаватели по литература получиха приза, гласуван от учениците им

Гласът на учениците ще се чува все повече, обеща заместник-министърът Диян Стаматов

Кой е човекът, който най-много мотивира децата ни? И по какви критерии избират те любимите си преподаватели? Чува ли се гласът им в училище за нещата, които искат да постигнат, и за хората, които искат да имат като авторитет пред себе си? От две години "Стандарт" и МОН търсят отговора на този въпрос с кампанията "Любим учител".

"Стандарт" и МОН раздадоха първите за тази година учителски "Оскар"-и на преподаватели от две столични училища. Призовете са част от кампанията "Любим учител", която се провежда за втора поредна година, този път под патронажа на просветния министър Меглена Кунева.

За своите любими преподаватели гласуваха деветокласниците от 31 СУЧЕМ и 134 СОУ. В сградата на 31 училище наградите връчи заместник-министърът на образованието Диян Стаматов. И двамата излъчени от децата учители преподават български език и литература - Калина Михова от 134 СОУ и Георги Велев от 31 СУЧЕМ.

"Да се избере един добър учител от цял колектив е много трудно. Но когато изборът е направен от учениците, това е най-точният, най-правилният и несубективен избор", обърна се към учениците Диян Стаматов.

Той обеща, че с разработването на новите образователни стандарти гласът на учениците ще се чува все повече и по отношение на организацията на учебния процес, и при оценяването на учителите.

Заместник главният редактор на "Стандарт" Даниела Казанджиева посочи, че в характеристиките на всички деца за любимите им преподаватели присъства думата "вдъхновяващ" - тоест човек, който не просто преподава знания, а отваря един прозорец на духа, който след това не се затваря.

"Любимият учител се помни за цял живот, неговите послания се пазят и предават, затова той държи ключа към бъдещето", обърна се към деветокласниците тя и призова държавата да предприеме ...

Виж цялата новина тук: Стандарт

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: