Новини


10Юни2019

Родители подали грешни данни за първолаците си

Родители неволно прецакаха децата си за приема в първи клас, след като една част от тях са подали грешни данни при кандидатстване, а други просто са забравили да ги запишат в школото.

Така малчуганите ще трябва да се включат и във второ класиране, за да научат къде ще прекрачат за първи път училищния праг наесен.

На първо класиране в 51-во средно училище „Елисавета Багряна“ бяха запълнени всички свободни места. От класираните 107 деца обаче 8 не са записани.

Директорът на школото Асен Александров обясни, че някои родителите са дали грешни данни при попълване на заявленията.

„Някои са посочили, че адресът на детето е в първа група, но той не е. При тях адресът на бащата попада в прилежащия район, но за адрес на детето се приема този на майката“, каза Александров. Той посочи, че други родителите вероятно са забравили да запишат децата си.

„Те си мислят, че когато се видят в класирането и автоматично влизат. Това обаче не е така“, обясни още директорът на 51-во училище.

Общо 9517 малчугани са записани в избраното от тях училище към момента, обясни пред „Монитор“ шефката на образователния инспекторат в столицата Ваня Кастрева. Те обаче могат да оттеглят документите си и да изберат ново школо на следващия етап.

Свободните места за второ класиране са 3059, обясни Кастрева.

В столицата имаше и три училища, в които на първия етап от приема не бяха класирани всички малчугани от първа група (те са с три години в уседналост или братче или сестриче в школото). Едно от тях е 73-то СУ „Владислав Граматик“. От сайта на учебното заведение обаче става ясно, че не всички хлапета са се записали и има 9 свободни места за втория етап. Всички малчуганите от първа група за 55-о СУ „Петко Каравелов“ също не бяха класирани. Там незаписаните деца и съответно местата за второ класиране са...

 

Виж цялата новина тук: Teacher.bg

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: