Новини


26Авг2014

Първокласниците с вечерен час

Първокласниците да лягат не по-късно от  21 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Такава препоръка ще бъде записана в новия наръчник за родители на първолаци, който ще бъде представен официално до началото на учебната година. Помагалото  е разработено от Асоциация „Родители" и от образователното министерство. 
„Ранното лягане на децата е проблем, за който споделят много родители. То обаче е много важно за първокласниците, които в момента израстват физически и интелектуално. Затова е добре родителите 
да намерят ненасилствен начин 
 да научат децата си да си лягат в 21 ч.", коментира председателката на Асоци-ация „Родители" Цвета Брестничка. 
35 000 наръчника за първокласници ще бъдат раздадени на родителите на най-малките ученици. За целта обаче майки и татковци трябва да заявят желание да получат помагалото. Заявката се изпраща по мейл до Асоциация „Родители". 
Родителите 
купуват шкафчета и диспенсъри за вода 
за да намалят тежестта на ученическите раници, съобщи още Цвета Брестничка.  При едно неразумно подреждане школските чанти могат да стигнат и до 10 кг. В много училища обаче вече има осигурени втори комплекти учебници и шкафчета, където децата да оставят помагалата си, вместо да ги мъкнат на гърба си. Там, където няма, пък родителите закупували или изработвали такива. Майки и татковци осигурявали и диспенсъри в класните стаи, за да не мъкнат децата им тежки бутилки с минерална вода, които качват допълнително теглото на ученическата чанта. Екипът за физическо също е препоръчително да остава в училище. 
В наръчника е записано още, че ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Мила Мишева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: