Новини


21Сеп2016

"Просвета" с безплатни материали по биология, история и география за 7-ми клас

Новата учебна година постави пред сериозно изпитание учители и ученици, които трябва да се справят със сегадействащите учебници, в част от които има големи несъответствия с новите програми.

Така например новата учебна програма по предметите география и икономика, биология и здравно образование и история и цивилизации за 7-ми клас изисква изучаването на теми, които липсват в учебниците, по които се работи в момента. В тази ситуация са невъзможни преподаването на нови уроци от учителите и усвояването на нови знания от страна на българските ученици.

Издателска група "Просвета" реши проблема, като подготви работни материали по тези три учебни предмета, покриващи празнотите между старата и новата учебна програма. Те ще бъдат предоставени БЕЗПЛАТНО на всеки преподавател по тези предмети и на всеки седмокласник.

Образователните материали по биология и здравно образование включват уроци за гръбначните животни, по география и икономика - за Балканския полуостров и Европа, а по история и цивилизации - за общата средновековна история.
Книжките с липсващите уроци ще бъдат доставяни директно в училищата от представителите на "Просвета" в цялата страна. Всички материали, които сме подготвили, може да бъдат разгледани и разпечатани тук: http://www.prosveta.bg/bezplatni-rabotni-materiali-za-7-klas

Сега този учебен материал е поместен в учебниците за 8-ми клас. След влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование и въвеждането на нови учебни програми вече се предвижда да се изучава в 7-ми клас, а това създава реална опасност от изпускане на задължителни уроци по тези предмети.

 

 

Виж цялата новина тук: БТА

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: