Новини


14Авг2017

„Просвета“ гарантира нови учебници за 15 септември

„Просвета“ гарантира, че ще достави новите учебници за 2. и  6. клас за началото на учебната година на всички училища, които са подали заявките си в определения от Министерството на образованието срок, съобщи главният редактор на издателството Кина Андреева. А новите учебници за 8 клас ще бъдат на пазара дори преди това – още в първите дни на септември.

На 14 август министерството на образованието и науката (МОН) обяви, че учителите са одобрили всички (над 70) печатни и електронни учебници на най-голямата издателска група в страната.

„Всички училища, които подадат своите заявки до 21 август и подпишат договор за доставяне до 24 август, могат да са сигурни, че ще получат учебниците за 2. и за 6. клас за 15 септември“, поясни г-жа Андреева.

Учебниците за 8. клас, които не се плащат от държавата, а се купуват от учениците, ще бъдат на борсите и в книжарниците поне седмица преди началото на учебната година. Някои от тях са в два варианта, по избор  – цветен и черно-бял, като черно-белият е по-евтин и по-лек. Съдържанието им е едно и също.

Електронните учебници пък ще са на разположение на учителите и учениците още в първите дни на септември.

Учебниците са с марките „Просвета”, „Просвета АзБуки” и „Просвета Плюс”. По всеки предмет има по два или по три разични учебника, за да може учителят да подбере най-подходящия за своите възпитаници. Написани са на лек и разбираем език, съобразен с възрастта на децата. Към всеки учебник има книга за учителя с методически насоки. Подсигурени са и помагала: тетрадки, сборници, работни листове, табла.

Издателската група предлага два различни комплекта за 2. клас – „Чуден свят” на „Просвета” и „Голямото приключение” на „Просвета Плюс”. Всеки от тях включва учебници по български език и читанка, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество. Нови учебници за 2. клас има и по три чужди езика – английски, немски и руски.

Учебниците са дело на доказали се и талантливи автори, художници и редактори.

Всички печатни учебници са придружени и от електронни, които съдържат изключително атрактивни 3D анимации, както и допълнителни интерактивни упражнения и задачи, видеоклипове, образователни игри. Те правят обучението интересно. С тях и малките, и по-големите се забавляват, докато учат, защото е-учебниците говорят, свирят, пеят, разказват истории чрез триизмерни възстановки и видеоклипове. Учители, ученици и родители могат да разгледат демоверсии на електронните учебници още сега на сайта на издателството (вижте тук: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas).

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: