Новини


5Дек2016

„Просвета“ дава нови учебници на всеки учител от 1. до 7. клас

Новите учебници за 1. и 5. клас влизат във втория етап от процедурата за одобряване  – оценка за пригодност от учителите. Всички училища в страната вече получават проектите, които бяха допуснати от комисиите на Министерството на образованието и науката (МОН). И сега решаващата дума имат учителите. На практика те ще определят по кои учебници ще учат първолаците и петокласниците през следващите години.

 Издателска група „Просвета“ прави нещо уникално – ще достави не само по един-два нови комплекта в училище, а ще даде учебници и тетрадки по всички предмети на ВСЕКИ НАЧАЛЕН УЧИТЕЛ, независимо дали работи с 1., 2., 3. или 4. клас, както и на ВСЕКИ УЧИТЕЛ, преподаващ в 5., 6. или 7. клас. Така те ще могат действително да оценят качеството на всички нови учебници за 1. и 5. клас на най-голямото издателство в България.

 „Само така учителите  ще получат реална възможност да се запознаят задълбочено и с двата ни големи комплекта за 1. клас – „Чуден свят“  и „Голямото приключение“, да сравнят приликите и отликите и да направят своя истински избор. От една страна, жестът ни е израз на уважение към всеки отделен преподавател. От друга – на училищата предстои важно решение за години напред – какво да изберат, за да постигнат високо качество на образователния процес. Когато разработвахме учебните комплекти, сме мислили много внимателно за вътрешнопредметните връзки – как да направим така, че всички учебници да работят в синхрон“, коментира г-жа Кина Андреева, главен редактор на  „Просвета“.

 До 20 декември „Просвета“ ще достави учебниците на ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ от 1. до 7. клас в близо 2500 училища в страната.

 Ако има учители, които дотогава не са получили своите комплекти, издателството ги моли да не се колебаят, а незабавно да се свържат неговите  регионални представители (Кои са те, вижте тук:  http://www.prosveta.bg/informacionni-centrove.)

 Повече от 70 години учебниците на „Просвета“ са еталон за качество, приложимост и резултатност. Само преди броени седмици издателската група получи поредно престижно международно признание – неин учебник бе обявен за най-добрия в Европа за 2016 г. на Панаира на книгата във Франкфурт, Германия.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: