Новини


14Май2018

Приемат първокласници от 25 май

Системата за прием на първокласници за новата учебна година във Варна ще бъде отворена на 25 май в 10 часа, каза за Радио Варна Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование и младежки дейности ” в община Варна.

В Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ има данни за около 200 нови записани в системата, които ще бъдат разпределени към съответните училища на извънредно заседание на постоянната комисия "Наука и образование" на 15 май.

Записалите се до тази дата ще бъдат определени къде ще получат максимален брой точки при класиране за първи клас.

Системата за  електронен прием на децата в първи клас за 2018-2019 година  беше гласувана през март. Водещ е критерия за близостта до учебното заведение по постоянен или настоящ адрес. Така първокласниците са разделени в 4 групи. В първата група са включени децата, чийто постоянен или настоящ адрес в прилежащия район на училището не е променян поне от три години. Във втората група влизат децата, които живеят в района на съответното училище повече от година, но по-малко от три години. Децата, регистрирани на адреса в прилежащия район на училището до една година попадат в третата група, а в четвъртата - децата, които живеят извън района на училището. Когато броят на децата в определена група е повече от местата за прием, те ще се подреждат по допълнителни критерии със съответния брой точки...

 

Виж цялата новина тук: БНР

Автор: Габриела Гаврилова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: