Новини


29Юли2014

Петима ученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков" представиха България на летен лагер във Франция

 Бургас. Заредени с амбиция за нови постижения, от Франция се завърнаха петимата възпитаници на бургаската математическа гимназия, изпратени там като награда за представянето си в състезанието „Европейско кенгуру". Това е най-масовото международно математическо състезание, което всяка държава провежда на родния си език – част от задачите са общи за всички участници, а друга част са локални и характерни за съответната страна. През тази година в в „Европейско кенгуру"се включиха 7 милиона деца от 62 държави. За гимназия „Акад. Никола Обрешков" участието в него и постигането на впечатляващи резултати са утвърдена традиция.

 Бургаската математическа петорка бе отличена за цялостно си представяне в състезанието. Наградата учениците изживяха заедно със своята преподавателка Йовка Николова - седем неповторими дни в централна Франция, в градчето Вандом, недалеч от Тур и Амброаз. Седмокласникът Орлин Кучумбов, осмокласникът Христо Добрев, Цвета Крумова от шести клас и петокласничките Жаклин Катърджиева и Женя Янчева споделиха със свои връстници от Полша, Казахстан и Франция и забележителните си умения в точната наука, и младежкото си въображение. Игрите и състезанията във френския лагер са представили богати възможности за изпитание на знанията и възможностите на ума, както и за интересни забавления.

 Решаване на ребуси, пъзели, игра с куба на Рубик са само част от над 30 разновидности на занимания, изпълнили дните на младите хора. Петорката е единодушна: състезанията са били истинско предизвикателство за логиката, усета и уменията им, а до известна степен и за късмета. Препъни камък в турнирите ...

 

Виж цялата новина тук: Стандарт

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: