Новини


5Ное2018

„Пеещите котенца“ отбелязаха с концерт 20-ия си рожден ден

Детска вокална група „Пеещите котенца“ отбеляза 20-годишния си юбилей с вълнуващ спектакъл в Дома на културата в Пловдив. Освен гласовитите момичета и момчета от музикалната формация на сцената се качиха над 130 деца от девет детски градини в града. Те изпълниха популярни хитове на композиторката Невена Кючукова, която е ръководител на вокалната група.

В препълнената зала за първи път на сцена бяха представени най-новите детски песни на музикалната педагожка, която повече от 40 години работи с малчугани и твори за тях.

Някои от песните са включени в електронните музикални книжки на поредиците за детските градини „АБВ игри“ и „Ръка за ръка“ на издателска група „Просвета“.

Участие в концерта взеха и пораснали „пеещи котенца“, които продължават образованието си в НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, и НМА „Панчо Владигеров” – София.
Някои от бившите възпитаници на г-жа Кючукова вече градят музикална кариера в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия и др.

ДВГ „Пеещите котенца“ е първата и единствена в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Ръководителката на формацията Невена Кючукова е композирала над 100 детски песни, стихове, мюзикъли. Нейните възпитаници достойно представят Пловдив на национални и международни конкурси и са лауреати на повече от 100 награди.


 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: