Новини


16Окт2018

Обучават в дигитални умения близо 900 учители от Северозападна България

Към края на тази година близо 900 учители от Северозападна България ще бъдат обучени в дигитални умения по проект eStart@school. Това съобщи Гергана Паси, председател на Дигиталната национална коалиция, на пресконференция във Видин.

Във форума участваха още Веселка Асенова, началник на РУО във Видин, професор Ангел Смрикаров, от Русенския университет, Момчил Станков, адм. директор на филиала на РУ във Видин и Венцислав Станев, директор на СУ “Цар Симеон Велики”, съобщава БТА.

На нея бяха представени резултатите от обученията на началните учители в Северозападна България в дигитални умения.

“Целта на проекта е да бъдат обучени над 450 учители от Северозападна България, към края на годината този резултат ще бъде удвоен”, каза Гергана Паси. “Ще бъдат проведени над 40 обучения, а в над 70 процента от училищата от региона, преподавателите ще преминат курс на обучение в дигитални умения”.

“Във Видинска област началните учители са 222-ма, като половината от тях ще се включат в обученията по проекта”, каза Веселка Асенова.

Първото обучение в областта е проведено на 11 септември, предстоят такива на 20 октомври в Белоградчик, Кула и Брегово, и на 27 октомври в Арчар, Дреновец и Ново село.

Проектът eStart@school има за цел да намали риска от късен дигитален старт за децата от региона и да им даде възможност за интегриране в дигиталния свят. Той се изпълнява с помощта на Google.org и подкрепата на...

 

Виж цялата новина тук: Teacher.bg

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: