Новини


19Яну2018

Нова кампания цели да осигури образование на 130 милиона момичета в цял свят

Издателска група „Просвета“ подкрепи новата кампания #GirlsCount на организация ONE, която цели да осигури образование за 130 милиона момичета в цял свят.

Всяко дете трябва да има свободен достъп до образование, но на милиони все още се отказва това право. Безброй момичета в бедни райони са извън училище поради културни и социални норми, а светът е лишен от техния потенциал. Те не могат да учат и следователно да се развиват - не само на лично ниво, но и за да повлияят на политическите и социални промени в световен мащаб.

За да привлече внимание към тази глобална криза, ONE стартира световната кампания #GirlsCount малко преди Международния ден на жената - 8 март. Кампанията цели да генерира поредица от видеоклипове, в които поддръжници от цял свят показват число от 1 до 130 милиона. Всяко число обозначава едно момиче, което е извън образователната система.

Кампанията кани хората от всички националности, среди, раси и полове: да изберат номер между 1 и 130 милиона и да публикуват видео или снимка със съответното число на ONE.org. Организацията ONE ще комбинира всички видеоклипове, за да направи най-дългия филм; филм, който да събуди световните лидери, за да започнат промяна.

Нашият екип се включи. Включете се и Вие!

Изберете едно от свободните числа на сайта на организацията https://girlscount.one.org/ и изпратете видео, в което казвате числото, или снимка, на която показвате числото изписано.

Повече информация за кампанията, както и вече публикувани снимки и видеоклипове, вижте тук:
https://girlscount.one.org/

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: